Per qualsevol consulta podeu trucar al telèfon: 608 17 88 16
Telèfons d’assistència per a totes les modalitats FEEC
des de Catalunya i la resta de l’Estat: 900 120 180 (24 hores, 365 dies l’any).


Crònica Ruta de la Calç


Aquest passat diumenge 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, era per nosaltres un altre gran moment de l'any per connectar amb la natura i prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.
La ruta, en aquest dia, estava dirigida a visitar els forns de calç de Tarrés, a la comarca de Les Garrigues (Lleida). Un recorregut fàcil i alhora cultural i turístic de la mà del nostre estimat Ferran  que ens va il·lustrar amb els seus detallats coneixements.

El itinerari va transcórrer pels voltants del terme municipal d'aquest poble, Tarrés. Boscos humits d'exuberant vegetació i terres de cultiu en tot el seu esplendor. S'anomena ruta de la calç per la quantitat de forns que es poden veure en tot el trajecte. En total uns 28 que, si no per tots, diria que vam passar per la gran majoria.

Pel que vaig entendre i vaig veure, un forn de calç és una construcció cilíndrica excavada a la terra o a la roca originant una cavitat semblant a una olla, i que s'utilitzaba per obtindre calç a través de la pedra calcària mitjançant un procés que consisteix en sotmetre aquesta pedra a unes temperatures properes als 1000 graus centígrads.

La gran varietat de forns, alguns molt ben conservats com el Joan del Roig o el Forn del Buscarró que presenta una entrada amb un arc construït amb pedra seca, ofereix el atractiu d'aquesta ruta que, fruit de l'impuls de les energies renovables, s'ha vist afectada per la construcció d'un parc eòlic.
Així és que, aquest recorregut també ens va permetre veure d’a prop aquests grans aerogeneradors de 80m d'altura (per cert, fabricats al meu pople) que són referents moderns en el paisatge on conviu, segons el meu punt de vista, el passat i futur en perfecta harmonia.

A més del paratge, el matí va ser fàcil i productiu ja que tots vam posar de la nostra part perquè resultés una experiència molt agradable, per això desitjo acabar la crònica agraint novament a en Ferran per aquesta oportunitat.

Esther Cruz
NOTÍCIA NOVA
« NOTÍCIA ANTIGA
NOTÍCIA ANTIGA
Next Post »