Per qualsevol consulta podeu trucar al telèfon: 608 17 88 16
Telèfons d’assistència per a totes les modalitats FEEC
des de Catalunya i la resta de l’Estat: 900 120 180 (24 hores, 365 dies l’any).


Excursió al Massís del Port
Data: Dia 4 de setembre 2022

Nom i telèfon de la persona que fa la proposta: Albert Sunyol 628 31 01 87

Descripció:  Recorregut en el tram de pujada d'excursió geològica. Travessarem l'antiga pedrera d'extracció de marbre. Tot seguit el Barranc del Carrer Ample, ens introduirà en un paisatge rocallós on els plecs estratificats, els sinclinals i anticlinals, seran els protagonistes. Al capdamunt de tot arribarem a les "Rases de Maraco" una sèrie de prats per tota l'extensió d'aquests lloms desforestats, on farem el cim de l'Espina de 1.181 m, vèrtex geodèsic.

Sortirem de l'àrea recreativa de la Franqueta, i entrarem tot seguit a la llera pedregosa del "Barranc del Carrer Ample". Fen cap a la confluència amb el "Barranc del Riu-Sec" que el deixarem i seguirem cap a la dreta, passarem pels "Estrets de Palanquetes" i trobarem la "Font de les Baranes". Entrant en una zona d'estrats sinclinals on la roca, la llum i l'espai guanyen protagonisme. Arribarem a una gran planícia i visitarem la "Cova del Frare" i després de la visita continuarem pujant per una sendera que fa giragonses i entrarem a les "Rases de Maraco" on trobarem el GR-7. Veurem de pas el que queda del "Mas de Maraco" i en el "Coll D'Alfara" abandonarem el GR-7 per fer la curta pujada a la "Punta de l'Espina" on gaudirem de magnífiques vistes en totes els vessants. Un cop descansats baixarem pel llom de la carena per arribar a la capçalera del "Barranc del Rosset" que començarà un ràpid descens que ens portarà al "Bassis de la Muntanyola", on sortirem a una pista que seguirem fins al "Coll del Triador" per deixar-la i agafar un sender en direcció al "Coll de Botana". La baixada des d'allí ens portarà per la "Vall de Franxo" al seu Mas i a la seva Font. Fen cap al "Coll del Llop" i gairebé al final veurem el "Mas de Quiquet"; sortint a la pista per la qual hem iniciat l'excursió.

Excursió de dia sencer
 
ATENCIÓ: L'itinerari pot ser modificat pel guia si ho considera oportú.

Dificultat física: Exigent per al desnivell positiu acumulat
Distància: 17,35   km aprox.
Desnivell positiu acumulat: 620 m aprox.
Dificultat tècnica: Trams  del recorregut sense traça de camí ni sender.

Dia, hora i lloc de sortida: 4 de setembre de 2022 a les 7,00 h del matí de l’IES Jaume I de Salou.

Mitjà de transport: Cotxes particulars. Despeses de viatge: Abonar directament al conductor 20 €.
Km: 115 x 2 = 230 km anar i tornar
230 km  x 0,35 (despesa del cotxe x km) = 80,50 €
80,50 € : 4 (calculem cotxes de 4 persones) = 20 €

Preu:
Socis: Activitat gratuïta
Socis CEC Cambrils: GratuÏta
Socis del Club Nàutic: 2 €
No socis: 5 € a ingressar import a BBVA Via Roma 42 ES25 0182 1377 4402 0871 7250. Indiqueu "Massís del Port" i el vostre nom.
 
Recordeu, qui no tingui llicència s'haurà de fer la llicència temporal per un dia (cost: 4,50€) i s'ha d'apuntar abans de divendres 2 per poder-la gestionar.


Cal portar:
Aigua (molta)
Esmorzar i dinar
Calçat i roba adequada.
Aconsellables bastons
Protecció solar, gorra, ulleres


Organitza: Club Excursionista Salouenc 

► M'APUNTO

NOTÍCIA NOVA
« NOTÍCIA ANTIGA
NOTÍCIA ANTIGA
Next Post »