Per qualsevol consulta podeu trucar al telèfon: 608 17 88 16
Telèfons d’assistència per a totes les modalitats FEEC
des de Catalunya i la resta de l’Estat: 900 120 180 (24 hores, 365 dies l’any).


Camins de Delmes, vinyes i costers cartoixans.




Data: 28 de gener de 2024

Nom i telèfon de la persona que fa la proposta: Albert Suñol 628 31 01 87

Itinerari: Itinerari: Poboleda, Collet dels Quatre Camins, Ermita de Maria Assumpta, Mas d'en Gil, Barranc de Sant Blai, la Morera de Montsant, Cartoixa d'Escaladei, Conreria d'Escaladei, Coll dels Ous, la Venta, Poboleda.

Descripció: Avui farem una excursió per la comarca del Priorat Històric i en especial per una part del territori dels antics dominis de la Cartoixa d'Escaladei, amb la Serra Major com a decorat de fons.

Començarem l'excursió sortint de la part alta de Poboleda, 343 m agafant el GR-174 en direcció a Cornudella. En arribar al Collet dels Quatre Camins, seguirem les marques del GR, caminant per terrenys de llicorella. Arribarem a l'ermita de Maria Assumpta i a la Font dels Enamorats, envoltades de pins. Després de la visita anirem per un camí que ens portarà al Mas d'en Gil, rodejat de vinyes de conreus ecològics dels cellers Mas Doix i Genium Celler. Aquí deixarem el GR-174 i trobarem una pista ampla que ens portarà passat un pontet, a trobar un corriol costerut amb força vegetació de falgueres i arbres caducifolis a frec del barranc de Sant Blai, que ens conduirà cap a un antic pou de neu en bon estat de conservació, després d'inspeccionar-lo, de mica en mica (fa pujada), anirem deixant la llera del barranc fent cap al Mas de Sant Blai, que es correspon amb un grandiós edifici de l'antic monestir de Bonrepòs de l'Orde del Cister, fundat per una comunitat monàstica femenina de la qual va arribar a ser abadessa la reina Margarida de Prades. Després del seu abandonament l'any 1429, es va transformar en granja de la Cartoixa. Actualment, és un mas d'extensos terrenys de cultiu. 

Després de la parada i les fotos de rigor, seguirem la ruta fins a arribar a la Morera de Montsant, a 743 m, poble que fins ben entrat el segle XX les façanes de les cases estaven emblanquinades de blau, per la mà de calç que era una bona manera de lluitar contra les plagues i les infeccions. En acabar un merescut descans, deixarem la Morera i anirem direcció a Escaladei, pel que queda del vell camí de ferradura trepitjant algun tram de l'antic empedrat. Aviat començarem a caminar sobre gres vermell i en forta baixada passarem pel lloc conegut com "Les Coves Roges". Tot seguit arribarem a la Cartoixa d'Escaladei per l'extrem superior del recinte i en paral·lel al mur de l'antic monestir connectarem amb el Camí de la Mongia, que ens portarà a la Conreria, allí agafarem un camí de carro que ens situarà a un collet conegut com el Coll dels Ous, rodejats per un mar de ceps i costers de vinyes, que per aquestes dates estan en el cicle vegetatiu de repòs hivernal. Passarem per l'Hostal Antic Priorat i de seguida pel Barranc de la Morera i entre horts i marges seculars entrarem a Poboleda. 

Podeu veure el track clicant aquí: Track

Si vols portar el teu pelut a la sortida, recorda que, segons la normativa vigent, l'has de portar lligat.

Excursió de dia sencer
 
ATENCIÓ: L'itinerari pot ser modificat pel guia si ho considera oportú.

Dificultat física: Mitjana
Distància: 18,28  km aprox.
Desnivell: 554 m aprox.
Dificultat tècnica: Mitjana

Dia, hora i lloc de sortida: 28 de gener de 2024 a les 8:00 h del matí de l’IES Jaume I de Salou.

Mitjà de transport: Cotxes particulars. Despeses de viatge: Abonar directament al conductor.
Km 41 x 2 (anar i venir) = 82 km
82 km x 0,35 despesa cotxe = 28,70 € per cotxe
28,70 €: 4 ocupants = 7,18 € per persona.

Preu:
Socis: Activitat gratuïta
Socis CEC Cambrils: Gratuïta
Socis del Club Nàutic: 2 €
No socis: 5 € a ingressar import a BBVA Via Roma 42 ES25 0182 1377 4402 0871 7250. Indiqueu "Priorat" i el vostre nom.
 
Recordeu, qui no tingui llicència s'haurà de fer la llicència temporal per un dia (cost: 5,5 €) i s'ha d'apuntar com a màxim divendres per poder-la gestionar.


Cal portar:
Aigua 
Esmorzar i dinar
Calçat i roba adequada.
Aconsellables bastons
Protecció solar, gorra, ulleres

Organitza: Club Excursionista Salouenc 

M'APUNTO


NOTÍCIA NOVA
« NOTÍCIA ANTIGA
NOTÍCIA ANTIGA
Next Post »