Per qualsevol consulta podeu trucar al telèfon: 608 17 88 16
Telèfons d’assistència per a totes les modalitats FEEC
des de Catalunya i la resta de l’Estat: 900 120 180 (24 hores, 365 dies l’any).


Crònica Castellfollit, a la recerca de bolets







Es va llevar un altre matí fresc de febrer. 23 caminants del Club Excursionista Salouenc, enfundats en el clàssic uniforme de muntanya, ens vam presentar a les 8 en punt al lloc habitual per iniciar una sortida matinal.
El nostre entorn té llocs recòndits i molt bonics. En aquesta ocasió faríem un recorregut pel bosc de Poblet, un marc natural que envolta el monestir de Santa Maria de Poblet i que pertany al Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN).

Deixarem els cotxes a l'aparcament i, després d'un petit passeig per pista, vam iniciar un tram de fort pendent entre pins, alzines, roures i diferents espècies d’arbustos; una pujada que, no per àrdua, deixava de ser amena i entretinguda, amb el guia sempre pendent i intentant mantenir compacte el grup.

Un encant molt especial tenien les zones on es trobaven els arbres decorats amb pintures murals de diferents espècies de bolets. Parts de bolets pintades en els troncs, que si les contemplaves des d'un punt concret veies el bolet sencer. L'artista Genis Colell és l'autor d'aquestes imatges que pretenen fer més atractiva la ruta micològica d'aquest lloc que, diuen, conté més de 700 espècies de bolets.

Esmorzàrem en el punt més alt de la pujada, amb sol i bonics núvols que juntament amb el fuet, el xoriço, les olives i els entrepans embellien l'estampa, tot això amanit amb fortes ràfegues de vent que ens convidaren a romandre el menys temps possible allà i iniciar el descens.
El retorn, que va ser molt més fàcil, el vam fer per pista, no sense abans gaudir de l'últim tram d'arbres decorats. Fotografies a dojo que ens permetran contemplar amb més deteniment i en altres moments tan bell paratge. Un recorregut preciós de principi a fi. 

Aplaudiments a en Ferran i moltes gràcies de nou per guiar-nos i portar-nos sans i estalvis.
Esther Cruz





NOTÍCIA NOVA
« NOTÍCIA ANTIGA
NOTÍCIA ANTIGA
Next Post »