Per qualsevol consulta podeu trucar al telèfon: 608 17 88 16
Telèfons d’assistència per a totes les modalitats FEEC
des de Catalunya i la resta de l’Estat: 900 120 180 (24 hores, 365 dies l’any).


Crònica Pels Castells del Baix Gaià





L’amic Ferran comença la sortida explicant quatre pinzellades històriques del Castell d’Altafulla, punt en el que fem el reagrupament dels de Salou i els de Tarragona. Iniciarem doncs un recorregut per 3 dels castells que formaven part de la línia de defensa de la Catalunya Vella contra les envestides dels moros a l’Alta Edat Mitjana.  


Camí del Castell de Ferran, passem per camps i zones humides en les que algun ànec potent surt volant en arribar el grup i un gos que ens acompanya. Els camps estan d’un verd ampli i tranquil trencat només per algunes roselles que puntegen l’espai amb el seu vermell tant personal.

Petit descans i explicació històrica pels voltants del castell de Ferran. Sense massa interrupció enfoquem camins als costats de l’autovia A7, fins que arribem al nostre següent punt d’interès, el Mèdol. Quants tarragonins no coneixen l’impressionant cabàs d’història que s’hi acumula en aquesta pedrera, una de les 40 que tenien els romans en la zona tarragonina i en aquest cas una pedrera salvada gràcies a Déu i a alguns bons ciutadans de la seva destrucció en el procés de construcció de l’autopista AP7.

Algun estómac ja es rebel·la, així que enfoquem directes cap a la platja de la Mora passant per bosquets urbanitzats i ens plantem a peu de sorra a fer la cerveseta per acompanyar l’esmorzar. Bonica taula la de 27 clubexcursionistasalouencs.

Recuperats de forces continuem pel camí de ronda fins a arribar al castell de Tamarit. Hem passat per una zona de costa agresta i de contrast entre la roca vermellosa i l’aigua blava, avui força calmada. Hem pogut visitar l’església del castell, havien just acabat la missa dominical.

I ja per la vorera de la platja arribem a la desembocadura del Gaià. Agafem de nou rumb oest cap a l’interior passant per una bonica àrea protegida del riu on se’ns convida a escoltar el so de les granotes i d’altres habitants de la vorera dreta del camí. A l’esquerra els campistes fan un altre so una mica diferent.

I així arribem ja a la zona urbana sud d’Altafulla. Donem un tomb pel el casc antic de la parròquia i el castell, donant per acabada l’excursió. Una bona matinal.

Miquel Boix

NOTÍCIA NOVA
« NOTÍCIA ANTIGA
NOTÍCIA ANTIGA
Next Post »