Per qualsevol consulta podeu trucar al telèfon: 608 17 88 16
Telèfons d’assistència per a totes les modalitats FEEC
des de Catalunya i la resta de l’Estat: 900 120 180 (24 hores, 365 dies l’any).


Bassa de les Collades, Pintures rupestres de l´Abric de Cabrafeixet, Barranc de les Nines, Morral de Cabrafeixet, Punta de la Boinaca, Moleta del Boix, Foradada de Pradet, Bassa del Coscoll, Bassa de les Collades.




Aquesta sortida queda anul·lada per causa de la previsió de mal temps.
Data: 28 d'abril 2024

Nom i telèfon de la persona que fa la proposta: Albert Suñol 628 31 01 87

Descripció: Diumenge visitarem un dels sectors dels tres que formen el "Bloc de Cardó "és a dir: La serra del Coll de L'alba, la Serra de Cardó i la Serra del Boix. Tots tres formen una única serralada, orientada de nord a sud. Compacta, contínua i amb poques ramificacions. Tot el conjunt forma part de la serralada prelitoral catalana; el sector per on caminarem és el de la "Serra del Boix" a la part central que compren: La Clenxa del Boix i les puntes de les Nines i les Moles. Anirem per una zona poc transitada, solitària i aspra amb predomini de la roca calcària. Començarem la caminada en direcció a: "l'Abric de Cabrafeixet" on es troben les pintures rupestres amb una antiguitat d'entre 15.000 i 25.000 anys i que van ser declarades patrimoni de la humanitat per la UNESCO l'any 1998. Un cop vistes, continuarem endavant pel mateix sender en direcció a la "Cova Mallada". Una balma d'uns 20 metres de llargada. Un altre espai on les restes arqueològiques trobades també marquen un hàbitat prehistòric. Planejarem una mica, anirem a trobar el GR-192 pel "Barranc de les Nines". Guanyant alçada per un sender que puja cada vegada més fort en direcció al "Coll del Morral de Cabrafeixet". Un cop dalt tenim a la nostra dreta un tros de cingle que entra a l'horitzó com la proa d'un vaixell. Ens aproximarem, les vistes són espectaculars. 

Retornarem cap al coll i enfilarem la cresta cap a ponent. Anant pujant amb la vista de pins solitaris, de formes rares i de fondes barrancades. Passarem per la "Punta de la Boinaca" 767 m. que és el punt de trobada dels termes municipals de: Tortosa, el Perelló i Tivenys. Seguirem per terreny calcari i farem cap a la "Mola del Boix" 793 m. Davant nostre tenim el "Morral del Cant del Gall" 788 m. Ens dirigirem cap a ell per trobar un collet el "Colletó de la Foradada de Pradet" per descobrir la gran "Roca Foradada" arc de pedra majestuós que travessa el cingle. Després de la visita anirem baixant per la carena per un corriol que al seu final ens portarà fins al pla per un camí ample de carro en què trobarem la "Bassa del Coscoll" i més endavant la "Bassa de les Collades" i els nostres cotxes

Podeu veure el track clicant aquí: Track

Si vols portar el teu pelut a la sortida, recorda que, segons la normativa vigent, l'has de portar lligat.

Excursió de dia sencer
 
ATENCIÓ: L'itinerari pot ser modificat pel guia si ho considera oportú.

Dificultat física: Moderada, ruta amb trams aeris, amb forts desnivells, no apta per persones que pateixin vertigen.
Distància: 11,72   km aprox.
Desnivell: 634 m aprox.
Dificultat tècnica: Mitjana

Dia, hora i lloc de sortida: 28 d'abril  de 2024 a les 8:00 h  del matí de l’IES Jaume I de Salou.

Mitjà de transport: Cotxes particulars. Despeses de viatge: Abonar directament al conductor.
Km 55 x 2 (anar i venir) = 110 km
110 km x 0,35 despesa cotxe = 38,50 € per cotxe
38,50 €: 4 ocupants = 9,65 € per persona.

Preu:
Socis: Activitat gratuïta
Socis CEC Cambrils: Gratuïta
Socis del Club Nàutic: 2 €
No socis: 5 € a ingressar import a BBVA Via Roma 42 ES25 0182 1377 4402 0871 7250. Indiqueu "Pintures rupestres" i el vostre nom.
 
Recordeu, qui no tingui llicència s'haurà de fer la llicència temporal per un dia (cost: 6,20 €) i s'ha d'apuntar com a màxim divendres per poder-la gestionar.


Cal portar:
Aigua 
Esmorzar i dinar
Calçat i roba adequada. Cal portar pantaló llarg per vegetació espinosa 
Aconsellables bastons
Protecció solar, gorra, ulleres

Organitza: Club Excursionista Salouenc 


NOTÍCIA NOVA
« NOTÍCIA ANTIGA
NOTÍCIA ANTIGA
Next Post »