Per qualsevol consulta podeu trucar al telèfon: 608 17 88 16
Telèfons d’assistència per a totes les modalitats FEEC
des de Catalunya i la resta de l’Estat: 900 120 180 (24 hores, 365 dies l’any).


Crònica de Vallespinosa a Selmella i Saburella


El nostre recorregut del 12 d'Abril...

Com cada diumenge, un grup de companys caminants del Club excursionista salouenc ens vam posar en ruta cap al petit poble de Vallespinosa, bellíssim lloc situat a 640m d'altitud, al municipi de Pontils, (Conca de Barbera).

Deixant allà la tranquil·litat i la bellesa que es respirava, vam començar a pujar gaudint de les impressionants vistes i l'exuberant vegetació d'alzines i aurons, cap als castells del l'Alt Gaia, que van ser la resistència contra els Moriscos a l'època Medieval.

El primer al nostre pass va a ser el Castell de Selmella, avui dia en ruïnes, al igual que el poble que li dóna nom, amb la seva església d'origen romànic que sembla ha captat l'atenció dels restauradors.
Des d'allà, seguint camins i corriols muntanya avall, ens dirigim cap al Castell de Saburella, castell que de lluny destaca amb la seva esvelta silueta, però ja, in situ, descobrim molt poca cosa; tot aquest conjunt romànic està en ruïna.
Ja de tornada i passant per Cal Mandil, apareix entre el verd del blat i el groc d'un gran camp florit, la nua i negra silueta d'un impressionant arbre d'aspecte mil·lenari.

Per acabar i després de 18km. de recorregut, sota un sol primaveral, vam donar fi a la nostra jornada prenent un respir per beure de la fresquíssima aigua de la font de Vallespinosa.

Esther Cruz
NOTÍCIA NOVA
« NOTÍCIA ANTIGA
NOTÍCIA ANTIGA
Next Post »